FAQ

Hieronder staan de meest gestelde vragen (FAQ) over het bestelproces en over de buffel schedels zelf.
Staat je vraag en antwoord hier niet tussen neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bestellen

Waarom kan ik op de website geen buffel schedels bestellen zonder direct contact?

Wij zijn van mening dat je voor het maken van de beste keuze voor een gegraveerde buffel schedel het product in het echt moet kunnen zien. Op de foto’s kunnen de buffels schedels er anders uitzien dan in het echt. Om toch een zo goed mogelijk beeld te geven hebben we meerdere foto’s per schedel gemaakt. Daarnaast kun je in het echt verschillende buffel schedels gemakkelijk vergelijken.  We hebben al een aantal maal meegemaakt dat onze klanten na een vrijblijvend bezoek met een andere buffel schedel naar huis gingen dan waar ze in eerste instantie voor kwamen. Daarnaast geeft het contactmoment ons de mogelijkheid om nog tips en adviezen te geven.

Ik ben niet in staat om in Venray (vrijblijvend) te komen kijken. Wat zijn de overige opties?

Verzenden
Uiteraard is het mogelijk om de buffel schedel te laten verzenden. Wij maken hiervoor altijd gebruik van aangetekend versturen via PostNL (€8,60). Zo is het pakket verzekerd tegen verlies en schade. Daarnaast kan zowel de klant als wij het pakket volgen. De schedels zijn ook heelhuids aangekomen vanuit Indonesië dus versturen is absoluut een goede optie!

Bezorgen
In onderling overleg kan gekeken worden of het bezorgen van de buffel schedel een optie is. Naast de regio Venray is dit ook goed mogelijk in de omgeving van andere plaatsen. Dit kan per week verschillen. Neem voor deze en andere plaatsen contact met ons op via het contactformulier.

Ik heb een mooi design gezien, maar deze is niet op voorraad. Hoe nu verder?

Neem contact met ons op. Wij kunnen je vragen beantwoorden, je informeren over de prijzen en levertijden en je aanvullende wensen doornemen. Zet vervolgens zelf alles op een rijtje en maak weloverwogen je keuze.

Binnengekomen orders (inclusief aanvullende wensen) zullen wij doorgeven aan onze graveerder in Bali. Na bewerking en bij voldoende vracht zal deze vervolgens naar Nederland verscheept worden. Een bestelling waarvoor geduld nodig is, maar het zal het wachten meer dan waard zijn!

Zijn de buffel schedels op jullie site voorbeelden of koop ik daadwerkelijk de schedel die ik online zie?

Je krijgt daadwerkelijk de schedel inclusief hoorns van de foto op onze website. Het touw en de schroeven voor de afwerking zitten er uiteraard ook bij.

Producten

Worden de buffels niet doodgemaakt voor hun schedel?

De buffels worden niet doodgemaakt voor hun schedel. Deze garantie krijgen wij vanuit onze graveerder en van het transportbedrijf/importeur die al jaren zaken doet met onze Balinese vriend. De kosten van een gegraveerde schedel zit grotendeels in het graveren en het vervoeren. De opbrengst van een schedel is absoluut niet interessant genoeg om daarvoor een buffel te doden. Levend zijn deze dieren veel meer waard. Daarnaast zijn 99% van de buffel schedels afkomstig van oude buffels. Dit is te herkennen aan de grootte van de schedel en de kleur van de hoorns.

Zijn de buffel schedels niet afkomstig van een beschermde diersoort?

De schedel is afkomstig van de gedomesticeerde vorm van de Aziatische buffel of waterbuffel (Bubalus bubalis). Deze buffels zijn wijdverspreid en vallen niet onder de beschermde soort. Voor het invoeren in de EU zijn geen vergunningen noodzakelijk mits kan worden aangetoond dat de soort onder de gedomesticeerde vorm valt. Onze graveerder zorgt in samenwerking met het transportbedrijf/importeur dat dit kan worden aangetoond bij vertrek uit Indonesië en bij aankomst in Nederland.

Is het mogelijk om zelf een combinatie te maken van schedel en hoorns?

Hoewel de hoorns niet vast zitten aan de schedel is het niet mogelijk om zelf een combinatie uit te zoeken. De hoorns op de foto’s horen bij de schedel en andersom. Door de verschillende afmetingen is het bovendien fysiek niet mogelijk om te wisselen van hoorns.

Verkopen jullie alleen witte schedels of ook bruin/brons/metallook?

De combinatie van de hoorns, de schedel en de gravering ligt al vast. Om u toch enigszins flexibiliteit te geven hebben we ervoor gekozen om de buffel schedels voornamelijk in het wit (naturel) aan te bieden. In opdracht kunnen wij de schedels ook kleuren. Uiteraard heeft u zelf ook de mogelijkheid om de buffel schedel naar eigen smaak te kleuren/pimpen.

Voor de liefhebbers die zelf niet zo creatief zijn hebben we een goed alternatief. We hebben op dit moment een samenwerking lopen met een bedrijf die gespecialiseerd is in het metalliseren, coaten en met Swarovski steentjes versieren van buffel schedels. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Verkopen jullie ook niet-gegraveerde buffel schedels?

Nee, op dit moment verkopen wij alleen gegraveerde buffel schedels.

Verkopen jullie ook longhorns?

Nee, op dit moment verkopen wij alleen gegraveerde buffel schedels.